Kobilje
mleko koristilo se za lečenje u Kini još pre 3000 godina. Bilo je to čudo
medicine. Carevi dinastije Ming su ga zvali "božanski nektarom".
Homer je u
svom poznatom epu "Ilijada" napisao da su muzači kobila mleko
koristili kao hranu. Kublai-Khan, vladar Mongolije je svake noći pio kumis
(fermentirano kobilje mleko). Samo za njega i njegovo potomstvo su uzgojili
stado belih kobila za proizvodnju kobiljeg mleka.
Narodi
Azije, posebno oni u području stepa Mongolije i nomadi iz Sibira pili su
kobilje mleko da bi ojačali imunološki sastav i na taj način se zaštitili od
bolesti. Osim toga, uživali su u okusu kobiljeg mleka.
Kobilje
mleko ima malo suve materije, ali je po biološkim svojstvima jedinstveno.
Sličnije je po sastavu mleku žene nego kravljem mleku, ima manje proteina i
masti a više šećera. U kravljem mleku dominira kazein a u kobiljem albumini.
Masti su manje težine i zato se lakše usvaja od kravljeg mleka a takodje ima i
baktericidna svojstva.
Ukoliko želite da reklamirate neki proizvod ili uslugu na sajtu www.gradskipopusti.com javi te se? Ili da nam date sugestiju šta biste vi voleli da vidite na popustu. Slobodno nam pišite! Mi brinemo o vašem budžetu! Prijavite se na mejl listu i dobijajte svakodnevno extra ponude na vaš mejl!
Нема коментара:
Постави коментар